Antti Siika-aho

Shadow

Trump ja Putin Helsinkiin? Olympialaiset ainakin

Helsingin Keskusta asetti minut ehdolle kevään 2017 kuntavaaleihin. Lähden tavoittelemaan paikkaa Helsingin kaupunginvaltuustossa tietoisena siitä, että me kuntalaiset teemme kotikaupunkimme. Yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Helsinki on todellinen Itämeren helmi. Harvassa pääkaupungissa voi juoda puhdasta vettä hanasta, hengittää raikasta ilmaa ja saada voimaa vihreästä luonnosta. Tällaista kaupunkia minä haluan rakentaa eteenpäin.

Epävakaa maailma tarvitsee neuvotteluhuoneen. Helsingin tulee jälleen kohentaa imagoaan idän ja lännen kohtauspaikkana, sillanrakentajana. Helsingillä on mahdollisuus kehittyä pohjoisen parhaaksi kokous- ja tapahtumakaupungiksi. Ehkä Helsinki jo piankin isännöi Trumpin ja Putinin tapaamista? Talviolympialaisista puhumattakaan.

Guggenheim on kaikkien huulilla. Se ei saa olla pois loistavalta kulttuuri- ja taidetarjonnaltamme. Helsinkiä pitää määrätietoisesti kehittää pohjoismaiden johtavaksi nykytaiteen, tanssin ja muotoilun pääkaupungiksi. Meidän ei kannata kilpailla New Yorkin ja Berliinin kanssa, vaan kilvoitellaan omilla vahvuuksillamme. Niitä riittää.

Helsingin kaupunkikuva ja horisontti näyttävät pian aivan uudelta. Kuntalaista, etenkään, ei saa rytäkässä unohtaa. Helsingin taloutta pitää hoitaa hyvin, mutta ei kitsaillen. Uutta yrittäjää pitää tukea rohkeammalla elinkeinopolitiikalla. Pitkäaikaistyöttömät ja syrjäytymisvaarassa olevat tarvitsevat kaupungin selkeitä tukitoimia ja mutkatonta neuvontaa. Hyvinvointi on arvo siinä missä ympäristökin, jonka osalta muuten saamme katsoa peiliin.

Tulen avaamaan ajatuksiani säännöllisesti talven aikana. Helsingin kaupunginvaltuustoon ei mennä yksin. Haluan kuunnella ja ottaa vastaan ehdotuksia vaikuttavaa Helsingistä, jota kutsun sinut viemään kanssani eteenpäin.

Kulmilla nähdään!