Pissapoika takaisin Kauppatorille

Guggenheim-hankkeen kaatuminen Helsingin kaupunginvaltuustossa on tappanut taiteen ja kulttuurin kehittämiskeskustelun Helsingissä. Sääli, sillä sote-uudistuksen myötä taiteen ja kulttuurin edistäminen nousee kuntapäättämisen keskiöön. Helsingin tulisi nyt rohkeasti vahvistaa asemaansa lupaavien taiteilijoiden ja omaperäisen designin kaupunkina.

Taidemuseoiden rahoituksen turvaaminen, työtilojen tarjoaminen taiteilijoille ja ennen kaikkea julkiset taiteen hankinnat maksavat itsensä takaisin nopeasti. Guggenheimien sijaan Helsingissä tulisi profiloitua pohjoismaista taidetta, designia ja arkkitehtuuria tukevana pääkaupunkina. Helsinki on tällä hetkellä liian pliisu verrattuna muihin Itämeren kaupunkeihin, joihin yhä useampi matkailija löytää tiensä juuri taiteen vuoksi.

Pari kesää sitten betoniveistos Bad Bad Boy, tuttavallisemmin pissapoika, ihastutti Kauppatorilla. Teos rikkoi hyvällä maulla torin ympäristön ja antoi kaupungille veikeät kasvot. Nykyisin tämä lukemattomiin matkakuviin päätynyt teos pissaa Jätkäsaaressa. Pissapoika tulisi ensi tilassa siirtää takaisin kauppatorille. Se olisi hyvä alku kovasti kaivatulle profiloitumiselle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s