Antti Siika-aho

Shadow

Malmi ja Keskuspuisto ovat arvokysymyksiä

Enemmistö helsinkiläisistä haluaa säilyttää Malmin lentokentän ilmailukäytössä ja suojella Keskuspuistoa sekä muita viher- ja virkistysalueita. Viheralueet ovat kaupunkilaisten henkireikiä, Malmin kentän arvo tunnustetaan.

Minä ja lukuisat muut ehdokkaat puolustamme johdonmukaisesti näitä molempia helsinkiläisille tärkeitä alueita. Toisin kuin kaupunkia johtavat Kokoomus ja Vihreät väittävät, kyse ei ole kehityksen jarruttamisesta vaan ennen kaikkea arvokysymyksistä. Tulee tiedostaa tarve rakentaa asuntoja jatkuvasti kasvavassa kaupungissa, mutta samalla tulee myös tiedostaa viher- ja virkistysarvot. Isossa ja elävässä kaupungissa niillä on asukkaille määräänsäkin suurempi merkitys.

Käynnissä olevissa kuntavaaleissa ratkaistaan osaltaan, halutaanko Helsinkiä rakentaa taloudellisena vipuvartena vai kestävään kasvuun pyrkivänä vihreänä kaupunkina. Vastakkain ovat taskulaskinajattelu ja inhimillisempi kaupunkipolitiikka. Helsingin väestö kasvaa ja hyvä niin. Helsinkiin on mahdollista rakentaa uusia tolkun hintaisia asuntoja ja toimivaa joukkoliikennettä ilman, että pannaan matalaksi kaupunkilaisille tärkeät kohteet.

Puu-Käpylä haluttiin tuhota 1960-luvulla. Tilalle piti rakentaa moderneja kerrostaloja, perusteluna Helsingin väestönkasvuennusteet. Asukkaat nousivat puolustamaan kotikulmiaan ja voittivat. He olivat oman aikanasa nimbyilijöitä. Tänä päivänä Puu-Käpylä on yksi Pohjoismaiden kulttuurihistoriallisesti arvokkaimmista puutaloalueista. Kiitos noiden nimbyjen.