Antti Siika-aho

Shadow

Ei pelata upporikasta ja rutiköyhää

Pääkirjoitustoimittaja Paavo Rautio on oikeassa kirjoittaessaan väärinkäsitysten ylläpitämisen palvelevan politiikkaa (HS 3.1.18). Ikävä kyllä Rautio itse sortuu samaan väittäessään, että Keskusta ei tule kaupunkien tueksi. Kaupunkien tukena voi seistä myös tekemällä politiikkaa ihmisiä varten.

Keskustan hallitusvastuiden aikana on laitettu liikkelle mm. Aalto-yliopisto, länsimetro, kehärata ja tuoreimpana tuleva raide-jokeri. Nämä kaikki palvelevat kasvavan kaupungin kehitystä ja ennen kaikkea asukkaita. Helsinkiläiset keskustalaiset kuntapäättäjät taas tekevät jatkuvasti vaikuttamistyötä kotikaupunkinsa hyväksi.

Yksi keskeisin suurten kaupunkien ja suomalaisten elämisen edellytyksiä, työntekemistä ja luovuutta edistävä uudistus olisi luottamukselle rakentuva perusturva. Parhaillaan on meneillään perustulokokeilu, jonka Juha Sipilän (kesk.) hallitus toteutti. Tuleva maakuntauudistus puolestaan tarjoaa suurimmille kaupungeille ennennäkemättömän mahdollisuuden elinvoimansa parantamiseen.

Suomalaiset kannattavat hyvinvointiyhteiskuntaa. Sen keskeisiä kulmakiviä ovat yhdenvertaisuus ja eheys. Kykenemmekö ylläpitämään noita arvoja Raution mainitsemalla taloudellisten kasautumisetujen ideologialla? Voi käydä hyvin nopeasti niin, että pelataan nollasummapelin lisäksi upporikasta ja rutiköyhää. Siinä pelissä ainakin tappiot jaettaisiin kaikkien kesken.

Antti Siika-aho

Puheenjohtaja, Helsingin Keskusta