Antti Siika-aho

Shadow

Esko Aho Keskustan kunniapuheenjohtajaksi

Paavo Väyrysen ilmoitus luopua Keskustan kunniapuheenjohtajuudesta oli viisaasti tehty. Väyrynen ei ole toiminut  kansanliikkeeltä saamansa arvonannon edellyttämällä tavalla. Keskustan Sotkamon puoluekokous voi nimetä uuden kunniapuheenjohtajan näin halutessaan. Muodollista estettä ei ole.

 

Luonteva valinta Keskustan uudeksi kunniapuheenjohtajaksi olisi Esko Aho. Esko Ahon vaikuttaminen Keskustassa ulottuu 1970-luvun alkuvuosiin asti. Hän johti puoluetta yli kymmenen vuoden ajan ja toimi pääministerinä vuosina 1991 – 1995. Ahon ansiosta Suomi selätti 1990-luvun laman ja liittyi Euroopan Unioniin. Esko Ahon toiminta keskustalaisen kansanliikkeen ja Suomen hyväksi ansaitsee arvoisensa tunnustuksen.

 

Keskustan puoluehallitus voi tehdä puoluekokoukselle esityksen kunniapuheenjohtajasta. Ehdotus Esko Ahon nimeämisestä kunniapuheenjohtajaksi saisi varmasti laajaa kannatusta Suomen suurimman poliittisen kansanliikkeen keskuudessa.